Opleiding

Werken bij Ridder betekent jezelf ontplooien in de wereld van metaalverwerking. Een gedegen vakopleiding binnen ons bedrijf vormt de basis voor het ware vakmanschap.

Persoonlijke mentor

Iedere starter bij Ridder krijgt een persoonlijke mentor toegewezen. Of je nu op het dak, in de werkplaats of op kantoor aan het werk gaat. Deze professionele begeleider laat je kennismaken met de kenmerken en eigenschappen van verschillende metaalsoorten.  En leert je hoe deze metalen met verschillende systemen tot bepaalde vormen te verwerken.

Vakdiploma

Naast praktijkervaring besteden we in een avondcursus aandacht aan theorie. Je krijgt geen dikke boeken, maar wel persoonlijk les. Over metalen, maar ook over onderwerpen als bouwkunde, veilig werken, sociale vaardigheden en leidinggeven. Je vakdiploma haal je als je de kwaliteitsnorm in het werk weet te realiseren.

Vervolgens kun je externe cursussen volgen om je verder te ontwikkelen in het metaalambacht. Met als hoogtepunt het behalen van de zogenaamde “Meisterausbildung” in Duitsland.