Build

Ridder heeft in haar 35-jarig bestaan een vooraanstaande marktpositie opgebouwd op het gebied van metalen dak- en gevelbekleding. Dankzij grondige materiaalkennis, toepassing van de nieuwste technieken en uitstekende vakmensen realiseren we spraakmakende projecten. Van voorbereiding tot en met uitvoering.

Brainstormsessie

Ridder start ieder project met een brainstormsessie met de architect en/of aannemer. In teamverband laten we verschillende materialen, systemen en achterconstructies de revue passeren. De centrale vraag daarbij is: welke combinaties lenen zich het beste voor de uitvoering van het ontwerp?

Calculatie

Is dit uitgekristalliseerd, dan neemt de calculatieafdeling het project onder de loep voor een nauwkeurige en gedetailleerde begroting. Om een helder financieel beeld te krijgen van de diverse combinaties, rekenen we het project in verschillende versies door. Zo is de opdrachtgever in staat een keuze te maken die optimaal bij het gestelde budget aansluit.

Werkvoorbereiding

Als metaal, systeem en achterconstructie bekend zijn, buigt onze afdeling werkvoorbereiding zich samen met de aannemer over de projectdetails. Onze engineers tekenen in Autocad alle detailleringen digitaal uit.

Planning

Tegelijkertijd bespreken we met architect en aannemer een planning met kritisch pad.  We benoemen potentiële obstakels. En bedenken een plan van aanpak om het uitvoeringsproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Realisatie

Tijdens de bouw realiseren onze ambachtslieden met zorg de ontworpen metalen dak- of gevelbekleding. De voorman meet het werk telkens in fases in. De zetterij maakt op basis hiervan steeds bouwpakketten klaar. Door de flexibiliteit van een eigen zetterij zijn we in staat het zetwerk standaard binnen drie werkdagen op het werk af te leveren. En indien nodig is het uiteraard met spoed in te plannen.

Oplevering & evaluatie

Is het project gereed, dan levert onze uitvoerder het werk op aan de aannemer. Soms worden dan nog de laatste puntjes op de i gezet. Na afloop van ieder project worden onze medewerkers beoordeeld op hun prestatie. Hiervoor vragen wij ook een bijdrage van de opdrachtgever door middel van een klanttevredenheidsonderzoek. Op deze manier proberen we ons kwaliteitsniveau naar een nog hoger plan te brengen en nog beter te voldoen aan de wensen van de klant.