Revitalisatie

Revitalisatie is een nieuwe activiteit binnen Ridder. Vanuit de vastgoedwereld wordt meer en meer geklaagd over leegstaande gebouwen die in het verleden met goedkope dak- of gevelbekleding zijn uitgevoerd. Revitalisatie met metaal is dan ook vaak een gewilde optie om gebouwen een geheel nieuwe uitstraling te geven.

Facelift

Metaal is licht van gewicht, zodat relatief eenvoudig een nieuw dak of nieuwe gevel gerealiseerd kan worden. Tezamen met hoogwaardige en dunne isolatiesystemen krijgen oude gebouwen zo een facelift waar ze weer tientallen jaren mee vooruit kunnen. Vooral grauwe bakstenen muren van flatgebouwen, groezelig geworden Trespa gevels en bitumen daken zijn relatief eenvoudig van een nieuwe uitstraling te voorzien.

Financieel aantrekkelijk

Bijkomend voordeel is dat metaal onderhoudsvrij is en een zeer lange levensduur heeft. Hierdoor dalen de onderhoudskosten van het object aanzienlijk. Tegelijkertijd rechtvaardigt het nieuwe uiterlijk van het gebouw een hogere huurprijs.

Design Support

Revitalisatie is een echt Design Support project. Samen met architect en opdrachtgever bestuderen we het gebouw. En rekenen diverse alternatieven –  zowel constructief als financieel – door.