Mixx Inn wint Nieuwe Stad Prijs 2009

16 december, 2009 at 8:47 PM

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden heeft dinsdag 30 juni de Mixx Inn van Haag Wonen geopend. Zij deed dit door onderdelen van een mozaïek op de juiste plaats te schuiven waardoor het credo van Mixx Inn - Wonen, Werken, Leren, Recreëren – zichtbaar werd.

In het bijzijn van ruim honderdvijftig genodigden sprak Karin van Dreven, algemeen directeur/ bestuurder van Haag Wonen, prinses Máxima trots toe. "Mixx Inn is de eerste voorziening in Den Haag die kansen biedt aan jong volwassenen om te wonen, leren, werken en recreëren. De Mixx Inn bestaat uit een mix van functies, mensen en partijen. Onze identiteit is teruggebracht in het gebouw en dat is te zien aan de diverse kleuren binnen en buiten het pand."

Prinses Máxima kreeg een rondleiding door Mixx Inn en bezocht het kinderdagverblijf, de ruimte waar dagactiviteiten worden aangeboden aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel en ze bezocht twee short stay-woningen.

Mixx Inn is een voormalig bejaardentehuis dat door Haag Wonen is verbouwd tot een multifunctioneel gebouw dat zich richt op jong volwassenen. Mixx Inn biedt voorzieningen voor wonen, werken, leren en recreëren in één gebouw. In De Plint, de onderbouw, bevinden zich een café-restaurant (gecertificeerd leer-werkbedrijf), ruimten voor dagactiviteiten voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en een kinderdagopvang. Daarnaast zijn er 115 zelfstandige woonunits voor short-stayverblijf (maximaal één jaar) die bestemd zijn voor jong volwassenen die tijdelijke huisvesting nodig hebben. Daarnaast biedt Mixx Inn 20 hotelkamers die worden geëxploiteerd door de eigenaar van het café-restaurant. Het gebouw heeft tevens een wijkfunctie. De voorziening in De Plint is dan ook toegankelijk voor buurtbewoners.

De realisatie is tot stand gekomen door een unieke “magic mix” van architectenbureaus: OCKENBURGH architectuur en bouwkunde, A3 Architecten en architecten van Mourik. Ockenburgh was verantwoordelijk voor het basisontwerp, het gehele bouwkundig tekenwerk, bouwtechnische ondersteuning, begroting, bestek en esthetische begeleiding tijdens de uitvoering, A3 voor de metamorfose van de gevel en van Mourik voor de finishing touch van het interieur.

Ridder metalen dak en wandsystemen heeft dit pand voorzien van bijna 1200 m2 zinken felssysteem als gevelbekleding.
Op 16 december 2009 heeft Mixx Inn De Nieuwe Stad Prijs van Den Haag gekregen, uitgereikt door wethouder Marnix Norder. De jury vindt het een gewaagd experiment en een bijzonder, nieuw concept.

Tags: